Vanaf januari 2019 gaan Van Holm Communicatie en The Instance samen verder als Crossmedial. Sinds 2001 deelden we al onze kantoren en expertise, maar nu gaan we voluit samenwerken vanuit één nieuwe visie. Centraal staat de wisselwerking tussen print en online communicatie. Onze nieuwe naam is dus niet toevallig: crossmedial - creative agency.
Ga naar onze nieuwe website:

Home > Diensten > Sociale media > Pinterest

Pinterest


Pinterest: Pin je interesses

Pinterest kan je het best omschrijven als een visueel prikbord met al je interesses. Je gaat als gebruiker afbeeldingen of video's ('pins' genaamd) toevoegen en groeperen op verschillende boards naargelang het thema. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in architectuur, creëer dan een board met als titel 'Mijn favoriete architecten'. Hou het bij één thema per prikbord.

Pinterest manifesteert zich als sociaal netwerk omdat je als gebruiker je interesses gaat delen met andere gebruikers. Er ontstaat op die manier een kruisbestuiving van ideeën en interesses.

Waarom Pinterest gebruiken?

Pinterest zorgt voor de virale verspreiding van je content. Je inspireert volgers en maakt ze tot klant. Pinterest werkt ook hogere posities in de zoekmachines in de hand en is daarmee een traffic booster die zorgt voor meer bezoekers op je website.


Wil je Pinterest professioneel inzetten?
Contacteer ons.

Uw aanvraag is succesvol verstuurd!

1943

Contacteer ons voor advies of een offerte

Gelieve deze informatie aan te passen of te vervolledigen:

Contacteer mij via:
“Met Pinterest deel je al je interesses en ideeën
op een online prikbord. Je inspireert volgers
en maakt ze tot klant!”

Hoe verzamel je content op je Pinterest prikbord?

  • Je kan je laten inspireren door de boards van andere Pinterest-gebuikers. Een afbeelding of video kan je vervolgens repinnen op je eigen board.
  • Je zoekt naar interessante afbeeldingen of video's op het net om deze vervolgens op je eigen prikbord te pinnen.
  • Je maakt zelf een foto en uploadt deze vanaf je computer of vanaf de smartphone of tablet met de speciale Pinterest app.

Hoe zet je Pinterest in voor je business?

Pinterest inzetten voor je business is een kwestie van creatief en origineel zijn. Enkele concrete voorbeelden:

  • Pinterest draait om het inspireren van anderen. Inspireer je klanten; deel interessante business-ideeën en foto's op je board.
  • Aan elke pin kan je een prijskaartje vasthechten. Zo kan je bezoekers onmiddellijk laten doorklikken naar je e-commerce website.
  • Lanceer een exclusief aanbod of promotie voor je Pinterest volgers. Dat kan met het pinnen van een QR-code of een printbare kortingsbon.
  • Creëer een duidelijke visuele identiteit door je nieuwste werk of producten op je board te pinnen.


Wil je Pinterest inzetten voor je bedrijf? Contacteer ons vrijblijvend en we bekijken samen de mogelijkheden en opportuniteiten.