Vanaf januari 2019 gaan Van Holm Communicatie en The Instance samen verder als Crossmedial. Sinds 2001 deelden we al onze kantoren en expertise, maar nu gaan we voluit samenwerken vanuit één nieuwe visie. Centraal staat de wisselwerking tussen print en online communicatie. Onze nieuwe naam is dus niet toevallig: crossmedial - creative agency.
Ga naar onze nieuwe website:

YouTube


Waarom YouTube gebuiken?

YouTube is een sterk medium om je boodschap te verspreiden door het enorme potentieel aan gebruikers. Het bekijken van video is populair omdat het minder inspanning vergt en meestal gebeurt in een meer ontspannen sfeer dan het lezen. Een leuke video kan soms snel resultaat opleveren voor je business.

Daarnaast is er het virale effect dat video kan teweegbrengen. Leuke en originele video's worden vaak gedeeld en op die manier verspreid via sociale media.

Online video zorgt voor meer bezoekers op je website

Online video zorgt ook voor meer bezoekers op je website. Door de mogelijkheid om de video's te ('embedden') in andere websites of blogs ontstaat er telkens een link met je videokanaal.

Tot slot levert video je ook voordeel op in de zoekmachines. Zo worden online video's opgenomen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Met een video heb je meer kans om op de eerste pagina van Google te verschijnen dan met een gewone webpagina. Bovendien kunnen gebruikers specifiek zoeken op video.


Wil je online video inzetten voor de promotie van je product of dienst? Contacteer ons.

Uw aanvraag is succesvol verstuurd!

1942

Contacteer ons voor advies of een offerte

Gelieve deze informatie aan te passen of te vervolledigen:

Contacteer mij via:
“Focus op de virale kracht van YouTube.
Zorg voor leuke en originele video’s die
je eigen stempel dragen!”

Hoe gebruik je YouTube?

 • Zorg voor een video met een duidelijke meerwaarde. Promoot niet zomaar je business, product of merk, maar geef nuttige informatie mee zoals bijvoorbeeld in een "how to" video.
 • Hou het kort, bij voorkeur onder een minuut. Laat intro's achterwege en begin meteen met het onderwerp waar je kijkers voor komen.
 • Promoot de video via je social media en op YouTube zelf.
 • Speel maximaal in op het virale effect. Verras met een creatieve, grappige of originele campagne die blijft hangen. Enkel dan zal je video zich online verspreiden.
 • Geef duidelijk aan wat bezoekers moeten doen: bijvoorbeeld 'abonneer je op onze YouTube kanaal'. Als je duidelijk vraagt om iets te doen, dan gebeurt het ook vaak.

Hoe zetten we YouTube in voor je business?

 • We creëren van een eigen branded YouTube-kanaal voor je bedrijf met een relevante en gepersonaliseerde URL.
 • We voegen 'Call-to-Action overlays' toe aan de video's om zo meer trafiek te genereren naar je website.
 • We analyseren de performantie van de video's met Google Analytics and YouTube Analytics om deze te optimaliseren en er de beste return uit te halen.
 • We laten de YouTube-community z'n werk doen door opmerkingen en het uploaden van videoreacties aan te moedigen.
 • We plaatsen op elke video je bedrijfsinformatie inclusief website URL, telefoon en e-mail adres.
 • We voorzien de video's van alle beschrijvingen die nodig zijn voor SEO. De videotitel, beschrijving en tags worden geïndexeerd door de zoekmachines.
 • We posten links naar de video's op diverse sociale netwerken.
 • We integreren de video's op de meest relevante pagina's van je website of blog.


Wil je professioneel aan de slag met YouTube?
Contacteer ons vrijblijvend en we bekijken samen de mogelijkheden en opportuniteiten voor je bedrijf.