Vanaf januari 2019 gaan Van Holm Communicatie en The Instance samen verder als Crossmedial. Sinds 2001 deelden we al onze kantoren en expertise, maar nu gaan we voluit samenwerken vanuit één nieuwe visie. Centraal staat de wisselwerking tussen print en online communicatie. Onze nieuwe naam is dus niet toevallig: crossmedial - creative agency.
Ga naar onze nieuwe website:

Home > Diensten > Weboptimalisatie > Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)


Met zoekmachine optimalisatie genereren wij meer verkeer

Met zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) zorgen wij ervoor dat je webpagina of je  volledige website beter scoort in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Op die manier wordt er meer en gericht verkeer naar je website gegenereerd.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie (SEO) ?

Ervoor zorgen dat je website geïndexeerd of opgenomen wordt in zoekmachines is op zich vrij eenvoudig. Maar zorgen dat je website hoog scoort - en dat ook blijft doen - vraagt meer aandacht en inspanning. Zonder een doordachte optimalisatie voor zoekmachines is de kans klein dat je website hoog scoort.

We kunnen zoekmachine optimalisatie (SEO) implementeren op drie niveau's:

  • Technische optimalisatie: (bij de ontwikkeling van je site)
    We controleren of de site probleemloos indexeerbaar is door zoekmachines;
  • Redactionele optimalisatie: (bij het samenstellen van de inhoud)
    Het is van belang dat er interessante keywords en voldoende relevante informatie op de site te vinden is, die bovendien regelmatig wordt bijgewerkt;
  • Linkbuilding: (na de publicatie)
    Veel en correcte links (van bevriende sites) naar je website bevorderen een goede ranking.

Je hebt reeds een website en wenst deze te optimaliseren?
Consulteer ons SEO-stappenplan voor een bestaande website


Hoe lang werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is geen éénmalig proces. De technologie en de methodes die zoekmachines hanteren bij het indexeren evolueren voortdurend. Eén simpele vuistregel blijft van toepassing: informatie aanbieden waarin mensen geïnteresseerd zijn en waar ze naar op zoek zijn. Het komt er dus op aan de relevante informatie op je website regelmatig bij te werken en aan te vullen.


Wens je meer info over zoekmachine optimalisatie of een offerte op maat?
Contacteer ons.

Uw aanvraag is succesvol verstuurd!

1925

Contacteer ons voor advies of een offerte

Gelieve deze informatie aan te passen of te vervolledigen:

Contacteer mij via:
“Zoekmachine optimalisatie (SEO) zorgt
voor meer en gericht verkeer naar je website.”

Een SEO-stappenplan voor je bestaande website

In een aantal stappen checken / optimaliseren we je website voor de zoekmachines.

1.  Is je website zoekmachinevriendelijk opgebouwd?

In een eerste stap checken we of je website zoekmachinevriendelijk is gebouwd. We kijken vooral of de inhoud makkelijk indexeerbaar is door de zoekmachines. We brengen wijzigingen aan waar dat nodig blijkt.

2.  Het trefwoordenonderzoek

Met een grondig trefwoordenonderzoek krijgen we zicht op de keywords die relevant zijn voor je website. Bovendien analyseren we het zoekvolume en de concurrentie van deze zoekwoorden. Op basis van de resultaten gaan we per pagina één trefwoord definiëren.

3.  Pagina-optimalisatie

Nu we de juiste trefwoorden kennen, kunnen we deze per pagina gaan toepassen. We nemen zowel de titels als de algemene inhoud onderhanden. Daarna is je website klaar om geïndexeerd te worden door de zoekmachines op de juiste keywords.

4.  Linkbuilding / Linkearning

Links van externe websites naar je website worden door de zoekrobots als positief ervaren. We bouwen echter geen links met het doel je ranking in zoekmachines omhoog halen. Dit  zal enkel in je nadeel werken. Met linkearning proberen we links te verdienenen dit is wat Google nu net wil bereiken. Alle links moeten een meerwaarde bieden voor de gebruikers.

5.  SEO-training

Indien gewenst geven we je ook een praktische SEO-training op maat. Tijdens deze opleiding pas je optimalisatie toe op je eigen website en webpagina's.


Wens je meer info over een SEO-stappenplan voor je bestaande website?
Contacteer ons.

 

Bekijk onze andere diensten voor weboptimalisatie: